top of page

Sveti Ante Padovanski 2022

Marian Valley

Danas, na blagdan sv. Ante Padovanskog, naša hrvatska zajednica s Gold Costa i iz Brisbanea okupila se u svetištu Marije Pomoćnice, gdje je naša hrvatska kapelica posvećena sv. Anti Padovanskom. Budući da je svakog trinaestoga u mjesecu dan Gospe Fatimske, proslavu sv. Ante uklopili smo u liturgijsko-molitveni program australske zajednice. Sveto misno slavlje na engleskom jeziku predslavio je fra Davor Dominović, voditelj HKC Brisbane i Gold Coast, uz koncelebraciju priora i i drugih članova mjesnog bratstva pavlinskog samostana.

U homiliji fra Davor je pozvao da nasljedujemo sv. Antu u njegovoj ljubavi prema Svetom Pismu, misi (Euharistiji) i Gospi. Naglasio je kako po primjeru sv. Ante i naše svako djelovanje kao kršćana moralo bi izvirati i hraniti se upravo u sv. Pričesti, odnosno nedjeljnoj sv. misi.

Nakon svete mise održana je procesija s Presvetim Sakramentom do špilje Gospe Fatimske, gdje su izmoljene molitve i podijeljen blagoslov. Na povratku prema crkvi, okupljeno mnoštvo zaustavilo se kod kapelice sv. Ante, te je fra Davor predvodio molitvu na hrvatskom jeziku za zagovor sv. Ante. Iza molitvenog programa bila je užina i bratsko druženje.

bottom of page