top of page

Božićni koncert i Sajam 2018

Brisbane/Gold Coast - U subotu, 15. prosinca 2018., s početkom u 17 sati, u našem Hrvatskom katoličkom centru Brsibane održan je mali božićni koncert na kojem je nastupilo dvadesetak djece.

Djeca su tjednima vježbala i pripremala božićne pjesme na hrvatskom i jednu na engleskom jeziku. Zahvaljujući ustrajnim roditeljima, te bakama i djedovima, djeca su uspjela savladati tekstove na hrvatskom jeziku. Nakon koncerta, koji je održan u crkvi bl. Alojzija Stepinca, uslijedio je adventsko-božićni market (sajam) na kojem je bila ponuda ručnih radova i kolača koje su izradile članice Hrvatskog ženskog društva Brisbane , ali i druge žene iz naše zajednice.

Sav prihod od prodaje na sajmu, kao i prihod od prodaje pića, te drugi dobrovoljni prihodi bili su namijenjeni za pomoć u izgradnji doma za mlade u misiji Kivumu u Ruandi, gdje djeluje naš misionar fra Ivica Perić.

U prikupljanju donacija sudjelovao je i Franjevački svjetovni red iz našeg Centra. Donacije za ovu akciju prikupljane su kroz cijelo Došaće i sudjelovao je veliki broj članova naših zajednica u Brisbaneu i na Gold Coastu, ali i nekoliko ljudi drugih nacija i vjera. Uspjeli smo skupiti za ovu plemenitu akciju 8.170 AUD.

Ovaj novac bit će proslijeđen fra Ivici i franjevcima koji s njime grade spomenuti dom u Ruandi. Ovom akcijom kroz Došaće htjeli smo podsvijestiti svima, a osobito djeci iz naših zajednica, važnost solidarnosti s onima u potrebi, te da slavljenje Božića nije samo u kupovini ili dobivanju darova, nego podijeliti ono što imamo s bližnjima.

Slavlje je nastavljeno ugodnim družnjem uz roštilj i razgovor, koje ni ljetna kiša nije uspjela pokvariti. Meso za roštilj darovali su mesari, članovi naše zajednice Margaret i Adam Marković, kojima ovim putem zahvaljujemo za ovu, ali i mnoge druge nebrojene druge naše akcije koje su podržali svojim darovima.

Hvala lijepo svim darovateljima!

HKC Brisbane

334390_63a6a.gif
338489_8e7cc.gif
338489_8e7cc.gif
bottom of page