top of page

Sajam 4. nedjelju Došašća, 19. prosinca 2021

Na 4. nedjelju Došašća, 19. prosinca 2021., imali smo ponovno božićni sajam nakon večernje mise. Bilo je predivno vidjeti našu crkvu punu mladih obitelji s dječicom. U svojoj homiliji na engleskom jeziku fra Davor je okupljenima govorio o susretu, susretu između Marije, majke Isuove i njezine rodice Elizabete. Susretu koji je pun blagoslova. Napomenuo je kako je upravo božićno vrijeme poziv i prigoda da obnovimo naše susrete, međuljudske odnose, da nađemo više vremena za susrete s našim najmilijima.

Nakon svete mise okupljeni su nastavili druženje oko “adventskih kućica” u dvorištu našega Hrvatskog katoličkog centra “Kardinal Stepinac”. Na ponudi su bili razni ručni radovi koje su i ovoga puta priredile vrijedne ruke naših žena, te kolači. A za sve okupljene vrijedni muževi pekli su roštilj, za koji su nam opet ćevape darovali naši dragi mesari Margaret i Adam Marković. Iako su kod nas vrućine, ipak smo imali i kuhano vino, kako bismo nekako dočarali ugođaj božićnih blagdana iz drage nam Domovine. Bilo je i umjetnog snijega, kojemu su se osobito radovala dječica.

Bilo je ovo divno druženje i još jedan događaj vrijedan spomena u našoj zajednici koji bi nas morao zbližavati i učiti o potrebi istinskih susreta u bratskoj ljubavi.

bottom of page