top of page

27/11/2016

 

Na I. nedjelju Dosasca u HKC Brisbane bilo je svecano. Nasu misiju posjetio je nadbiskup Brisbana preuzviseni mons. Mark Colerdige, te je pod svetom misom u 10:30 uveo u sluzbu novog voditelja HKC Brisbane i Gold Coast, fra Davora Dominovica.
Nadbiskup je u svojoj propovijedi pozvao sve na budnost, kao sto nas i liturgijska citanja ove I. nedjelje Dosasca pozivaju. Budni budite i bdijte, jer ne znate ni dana ni casa u koji Gospodin dolazi. Ovrnuvsi se na danasnje uvodjenje u sluzbu novoga voditelja HKC, nadbiskup je naglasio kako je sluzba i duznost svecenika koji predvodi zajednicu da se brine da njegovo stado bude budno i pripravno, da se duhovno ne uspava. Nadbiskup je pozelio fra Davoru dobrodoslicu u Australiju i u njegovu Nadbiskupiju, te zazvao Bozji blagoslov na fra Davora.
Nakon homilije slijedio je obred uvodjenja u sluzbu, u kojem je nadbiskup ispruzenih ruku molio nad fra Davorom.
Nakon misnog slavlja okupljeni vjernici su sa svojim novim voditeljem HKC ostali u lijepom bratskom druzenju ispred crkve.
Molimo Bozji blagoslov za ovu zajednicu i njezinog novog voditelja, kako bi sto plodonosnije zajedno radili na njivi Gospodnjoj.

bottom of page