top of page

Krizma Brisbane i Gold Coast 2022

 

Pohod mons. Fabijana Svaline HKC u Australiji i krizma u Brisbaneu

Običaj je da svake tri godine jedan od hrvatskih katoličkih biskupa pohodi naše hrvatske katolike u Australiji. Ove godine u pohod je došao srijemski biskup koadjutor mons. Fabijan Svalina. U njegovoj pratnji je vlč. Tomislav Markić, ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu. Oni su već u proteklih nešto više od tri tjedna posjetili HKC u Sydneyu, Wollongongu, Canberri, Adelaidu, Melbourneu, Novom Zelandu i evo danas u Brisbaneu. Tom prigodom biskup Svalina slavio je svečanu svetu misu sa oko tristotinjak vjernika, pod kojom je podijelio i sakramenat sv. krizme 26 naših mladih s Gold Coasta i iz Brisbanea. Kako još uvijek traje obnova unutrašnjosti naše crkve, sveto misno slavlje bilo je na vanjskom oltaru ispred kuće pod šatorom. U svojoj homiliji biskup je pozvao i ohrabrio napose roditelje ovoh mladih da ne zaborave svojih hrvatskih i katoličkih korijena, i da u onoj mjeri u kojoj je to moguće prenose i očuvaju kod svoje djece. Pozvao je sve prisutne da budu hrabri svjedoci poput tolikih mučenika kao što su bili i srijemski mučenici.

Na koncu slavlja biskup je čestitao mladim krizmanicima i podijelio im uspomene na današnji dan i križiće koje će nositi oko svoga vrata.

Biskup Svalina i ravnatelj Markić krenuli su već danas popodne za Perth gdje će u tamošnjem HKC završiti svoj pohod i krenuti nazad u domovinu.

Ovim putem im zahvaljujemo, a krizmanicima i njihovoj obitelji čestitamo.

bottom of page