Prva sveta pričest

 

Svetu pričest po prvi puta primaju vjeroučenici trećih razreda osnovnih škola. Od njih se traži da redovito pohađaju školski vjeronauk od prvog razreda osnovne škole, te da u trećem razredu usvoje određena znanja.

Nakon završene priprave, po prvi puta, pristupaju sakramentu pomirenja (ispovijedi), a nakon toga, svečano, u nedjeljnom euharistijskom slavlju, primaju svoju prvu sv. pričest. Do toga ih trenutka prate njihovi roditelji i zajedno se sa svojom djecom pričešćuju.

Što roditelji trebaju učiniti za prvu pričest?

1.Roditelji svakog djeteta, na početku vjeronaučne i školske godine, na roditeljskom sastanku, ispune prijavnicu za vjeronauk za prvu pričest. 

2. Ako su djeca krštena izvan Misije tada o tome donose potvrdu iz župe (Misiji) u kojoj su kršteni.

Download

First Holy Communion Application Form

Vjeronauk za prvopričesnike:

Važna obavijest za roditelje koji žele da im djeca pohađaju vjeronauk za pripravu za Prvu pričest u idućoj godini (2019.):

Budući da će u 2019. godini u našoj zajednici biti i slavlje sakramenta sv. Krizme, Prvu sv. Pričest ćemo slaviti 28. 4. 2019. Tako da će vjeronauk za Prvu pričest početi već 13.10. 2018. u Salisburyu, u 4 PM.

 

Molim roditelje koji žele da im djeca pohađaju vjeronauk da dođu u ovu subotu 13.10., te upišu svoju djecu. Za upis djece na vjeronauk potrebno je donijeti krsni list samo za onu djecu koja su krštena u drugim župama.

Vjeronauk za propričesnike je predviđen za sljedeće periode:

u 2018. godini od 13.10. - 15.12.

u 2019. godini od 2.2. -27. 4.

Obavijest o vjeronauku za krizmanike objavit ćemo naknadno kada bude poznat datum slavljenja sv. Krizme.

©b Croatian Catholic Centre Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon