top of page

Svetkovina Duha Svetoga u HKC Brisbane i Gold Coast

Na svetkovinu Pedesetnice- silazak Duha Svetoga na Apostole, 5. lipnja, svečanim svetim misama proslavili smo u našim crkvama na Gold Coastu i u Brisbaneu. Voditelj našeg HKC-a, fra Davor Dominović, osvrnuo se u svojim homilijama na liturgijska čitanja i naglasio kako je za slogu, mir i napredak zajednice važna uloga Duha Svetoga. U Starom Zavjetu čitamo kako su se ljudi osilili gradeći Kulu babilonsku, te odlučili kako im Bog više nije potreban. No, tamo gdje nema Duha Božijega, nema ni razumijevanja, pa su im se, kako Biblija veli, pobrkali jezici. Nasuprot tome, čitamo danas kako je po silasku Duha Svetoga na apostole i okupljenu zajednicu Duh dao da se različiti narodi razumiju savršeno. Duh Božji je onaj koji povezuje narode.

Nakon svete mise u Salisbury imali smo piknik i lijepo bratsko druženje. Okupilo se oko 200 članova naše zajednice. Meso, pite, peciva i kolači su bili dar naših vjernika, a sva zarada od ručka i prodaje pića namijenjeni su za pomoć u obnovi naše crkve bl. kardinala Alojzija Stepinca u Salisbury.

Bio je ovo vrlo radostan i lijepim raspoloženjem ispunjen dan. Zahvalni smo svim našim donatorima, svima onima koji su pomogli u pripravi hrane za današnji piknik.

bottom of page